U NÁS JE OD 200 Kč DOPRAVA ZDARMA

Blog

Eco friendly

Jako odpovědná firma se dlouhou dobu zabýváme otázkou ekologického balení. 

Jsme si vědomi, že pouhá recyklace nestačí, proto jsme u více než poloviny výrobků zavedli balení do kompostovatelných obalů, které na rozdíl od plastů nekontaminují přírodu nebezpečnými látkami, ale navracejí do půdy důležité živiny. Jsou vyrobeny z obnovitelných zdrojů jako kukuřice, brambory nebo sója a po využití je možné je přeměnit na biomasu.

 

 

 

Sledujte symboly na obalech a kompostujte, protože recyklace nás nespasí.

20210604182326_IMG_5886 (1)

Jak snížit hmotnost zdravě.

Jak dosáhnout snížení hmotnosti zdravě. 

V Severní Americe byla publikována největší studie, která kdy porovnávala míru obezity u lidí, kteří jedí převážně rostlinnou stravu a těch kteří jedí převážně živočišnou. Jedlíci masa byli na vrcholu žebříčku s průměrným indexem tělesné hmotnosti (BMI) 28,8 - téměř obézní. Flexitaristé (lidé, kteří nejedí maso každý den) si vedli lépe. Jejich (BMI)  bylo 27,3.

Ale i vegetariáni však mohou trpět vysokým výskytem chronických onemocnění, pokud jedí hodně zpracovaných potravin. Vezměte si například Indii, kde se míra cukrovky, srdečních chorob, obezity a mrtvice zvýšila mnohem rychleji, než by se dalo očekávat vzhledem k relativně malému nárůstu spotřeby masa na hlavu. To bylo částečně způsobeno zjevným posunem od hnědé rýže k bílé a nahrazením jiných rafinovaných uhlohydrátů a produktů rychlého občerstvení za tradiční indické (luštěniny, ovoce, zeleninu, celozrnné produkty, ořechy a semena).

Rozhodující pro zdravé hubnutí jsou potraviny rostlinného původu a omezení konzumace průmyslově "ultra zpracovaných" potravin.

Podrobnější údaje o tomto tématu najdete v knize Dr. Gregera, How Not to Diet. Shrnuje optimální kritéria, která umožňují hubnutí a zároveň zvažuje, jak tyto potraviny skutečně ovlivňují naše zdraví a dlouhověkost.

Vítěz velkého testu cereálních tyčinek.

V pořadu A DOST byla tyčinka Naturka Staročeská vyhodnocena jako nejlepší z testovaných cereálních tyčinek. Test  poukazuje převážně na kvalitu složení a bezpečnost výrobku. To jsou pro nás ty nejdůležitější parametry. Naším cílem je přinášet na regály prodejen skutečně zdravé tyčinky navržené podle nejnovějších trendů zdravé výživy z těch nejlepších ingrediencí a za co nejlepší cenu. Zákazník, který si koupí tyčinku NATURAL BARS nemusí složitě luštit složení a může si být jistý, že nekoupil předražený ztužený tuk a cukr.

https://www.stream.cz/adost/10024290-velke-nezavisle-testy-cerealnich-tycinek

Obaly bez hliníku

Chceme, aby obaly z našich výrobků byly co nejšetrnější k životnímu prostředí. Proto jsou výrobky s logem Natural Bars baleny do tenké fólie bez hliníkové vrstvy. Díky tomu je množství použitého materiálu na 1 ks o polovinu nižší než u ostatních výrobků tohoto typu.

4 položek celkem
Zpět do obchodu